Kulinarstvo

Recept – zapečena buranija

Recept za zapečenu buraniju

Sastojci:
500g buranije
2 mrkve
2 jajeta
3 kašike Dukat Brzo&Fino kiselog vrhnja 12% m.m.
3 kašike jogurta
so
1 kašika povrtnog začina
Ulje

Priprema:
U lonac sa vodom dodajte malo ulja i zagrijte. Buraniju očistite i operite. Kada voda proključa ubacite i buraniju, isjeckanu mrkvu na kolutiće i zatim posolite. Kuhajte 30 minuta i pred sami kraj začinite povrtnim začinom.
Prebacite buraniju u vatrostalnu zdjelu. Napravite preliv od umućenh jaja, Dukat Brzo&Fino kiselog vrhnja i jogurta i zatim prelijte preko buranije.
Zagrijte rernu na 200° C i pecite 20 do 30 minuta dok ne poprimi zlatno žutu boju.
Servirajte!

Priprema
20 min
Kuhanje
30 min
Serviranja
6 porcija

Akos.ba

Povezani članci