Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Najveći turski proizvođač namještaja Kelebek dolazi u Tuzlu

Najveći turski proizvođač namještaja Kelebek dolazi u Tuzlu

Najveći turski proizvođač i distributer namještaja “Kelebek” uskoro u Tuzli otvara svoj prvi prodajni salon u Bosni i Hercegovini, a izložbeno-prodajni prostor u vlasništvu firme “Uvak” vrata će kupcima otvoriti 15. jula.

Salon će biti smješten u bivšoj zgradi “Poliuretanske hemije” u industrijskoj zoni zapad, a radovi na uređenju objekta su pri kraju.

Tim povodom gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović posjetio je u subotu proizvodne pogone i prodajne prostorije firme “Uvak”, čiji vlasnik Abdurrahman Uvak je ujedno i predsjednik Udruženja tursko-bosanskohercegovačkih privrednika.

„Osnovni cilj na kojem ćemo raditi s domaćim kompanijama, privrednicima iz Turske, lokalnom upravom i višim nivoima vlasti, jeste da kroz bilateralne sastanke u narednih mjesec dana, razgovaramo o novim zajedničkim ulaganjima“, izjavio je Uvak.

Dodao je da se tu prije svega radi o proizvodnji gljiva, ulja i masti, piletine i jaja, koja će biti orijentisana ka izvozu.

Imamović je istakao da je cilj povećati stopu zaposlenosti u Tuzli na 70 posto.

„Fabrika tekstila u vlasništvu ‘Uvaka’ uskoro će u Tuzli otvoriti svoje pogone, kao i salon namještaja te proizvodnju kuhinja, čime ćemo dobiti novih 300 radnih mjesta“, kazao je i izrazio želju da u Tuzli do 1. maja 2017. uspiju stvoriti novih 1.300 do 1.500 radnih mjesta.

“Kelebek Mobilya” jedan je od prvih proizvođača namještaja u Turskoj.

Uspješno rade od 1935., kada su proizvodili drvene dijelove za avionska krila.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vremenom su, kroz modernizaciju i prilagođavanje tržištu, postali jedan od najvećih evropskih proizvođača namještaja i lider na turskom tržištu, a svoje proizvode danas izvoze u 15 zemalja.

Od 2012. vlasnik “Kelebeka” je Doğtaş, također poznati proizvođač namještaja, koji već uspješno posluje u BiH, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzle.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top