Kutak za ženu

Razlozi zbog kojih vam opada kosa

Stres

Nažalost, stres je glavni uzrok svega lošeg što može da nam se desi, uglavnom. Isti slučaj je i sa opadanjem kose. Naše tijelo šalje jasne znake da nešto treba da promijenimo u svom stilu života. Za početak, na primjer, da se opustimo. Čim počnete zdravije da živite, u svakom smislu, i kosa će biti jača i zdravija.

Hormoni

Pojačan nivo hormona dihidrotestosterona može uzrokovati opadanje kose, kao i nepravilan rad štitne žlijezde. Najbolje je uraditi analizu krvi i nivo hormona kako bi znala da li je liječenje potrebno, odnosno koji suplementi, kako bi se održao pravilan nivo hormona.

Alergija na gluten

I ovdje je potrebno uraditi detaljnu analizu i provjeriti da li ti zaista ne prija gluten. Ovo nije ozbiljan zdravstveni problem, ali i te kako može da ima ozbiljne posljedice. Ukoliko se ispostavi alergija na gluten, treba izbjegavati pšenicu, ječam i raž.

Neuhranjenost

Vjerujemo da nema potrebe naglašavati da rigorozne dijete, naročito one koje se drže na svoju ruku mogu da donesu više štete nego koristi. Dijeta jeste u redu, ali ona zdrava, sa balansiranom, zdravom ishranom i mnogo vitamina. Dakle, kako ne bi naškodila sebi, prije dijete treba se posavjetovati sa nutricionistom.

Oštećenje hemijskim preparatima

Opadanje kose je vjerovatno i logičan slijed okolnosti ukoliko se oštećuje farbanjem, peglanjem i ostalim stvarima koje, da, služe ljepoti, ali nisu zdrave za kosu. Intenzivna nega je u tom slučaju neophodna.

Blanš

Umjesto blanša treba koristiti više hajlajtera ovo je makar djelimično moguće. I da, efekat je podjednako dobar.

Začepljene folikule kose

Do začepljenja dolazi uslijed korišćenja previše masnih preparata, odnosno preparata punih ulja. Posavetujte se sa stručnjakom koji preparat je najbolji.

Zapaljenje

Lako se prepozna zapaljenje – crvenilo, svrab i iritacija su jasni znaci. U ovom slučaju, obavezno posjetiti dermatologa koji će pronaći najbolje riješenje.

Lijekovi

Ukoliko ste pod nekom terapijom i primjećujete promijene svakako treba obavjestiti ljekara kako bi prepisao drugi lijek

narodnilijek.com

Povezani članci

Back to top button