Iftarski meni: ramazanska topa
Topa
Topa, kao nezaobilazni dio iftara, se služi neposredno prije serviranja predjela a nakon soka i hurmi.
Naziv je dobila od riječi „topiti“ jer se priprema tako što se sastojci tope na laganoj vatri. Osnovni sastojak Tope je „masnoća“, tj. maslac i kajmak u koje se dodaju sirevi po želji. Što više vrsta sireva to je topa bolja.
Uživajte u našem prijedlogu Tope!
Sastojci:
50 g maslaca
100 g milerama
100 g kajmaka
50 g gouda
50 g dimsi
Priprema:
U tavi rastopite maslac, mileram i kajmak i dodajte goudu i dimsi. Čim se sastojci rastope skinite sa vatre i poslužite odmah.
Savjet:
Topu pripremite neposredno prije nego što se upale kandilji te je servirajte i jedite toplu.
U topu možete dodati jaje koje ste umutili sa malo mlijeka.
Akos.ba