Kulinarstvo

Iftarski meni: ramazanska topa

Topa

Topa, kao nezaobilazni dio iftara, se služi neposredno prije serviranja predjela a nakon soka i hurmi.

Naziv je dobila od riječi „topiti“ jer se priprema tako što se sastojci tope na laganoj vatri. Osnovni sastojak Tope je „masnoća“, tj. maslac i kajmak u koje se dodaju sirevi po želji. Što više vrsta sireva to je topa bolja.

Uživajte u našem prijedlogu Tope!

Sastojci:

50 g maslaca

100 g  milerama

100 g  kajmaka

50 g  gouda

50 g dimsi

Priprema:

U tavi rastopite maslac, mileram i kajmak i dodajte goudu i dimsi. Čim se sastojci rastope skinite sa vatre i poslužite odmah.

Savjet:

Topu pripremite neposredno prije nego što se upale kandilji te je servirajte i jedite toplu.

U topu možete dodati jaje koje ste umutili sa malo mlijeka.

Akos.ba

Povezani članci