Vijesti iz zemlje

Promovisan videospot o manifestaciji ”Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022“

Cilj manifestacije je podizanje nivoa svijesti o važnosti države, nacionalnom ponosu, jačanju osjećaja patriotizma i educiranja mlađih naraštaja o čuvanju i očuvanju identiteta i (po)vezanosti sa domovinom kroz podsjećanje na žrtvu koju su podnijeli pripadnici Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine

Promovisan je videospot za manifestaciju “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022”, koja traje do 15. augusta, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj manifestacije, koja je počela 19. jula, je podizanje nivoa svijesti o važnosti države, nacionalnom ponosu, jačanju osjećaja patriotizma i educiranja mlađih naraštaja o čuvanju i očuvanju identiteta i (po)vezanosti sa domovinom kroz podsjećanje na žrtvu koju su podnijeli pripadnici Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

Obilježava se nizom događaja od Sarajeva, Goražda, Bugojna, Mostara, Konjica, Tuzle i Bužima.

U okviru ovogodišnje manifestacije upriličeni su raznovrsni sadržaji poput izložbi, predavanja, okruglih stolova, filmskih projekcija, radionica za učenike, konkursa za najbolje literarne i likovne radove do svečanih akademija i vjerskih sadržaja.

Tradicionalno centralni dio 22. manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2022” bit će u upriličen u petak, 5. augusta, prigodnim vjerskim programom te klanjanjem džuma-namaza na platou Ratne džamije na Igmanu.

Prije toga, 3. augusta, u Crkvi sv. Ćirila i Metoda bit će održana misa zadušnica za pale branitelje Armije i MUP RBiH katoličke vjeroispovijesti, zatim u Staroj pravoslavnoj crkvi parastos za duše poginulih boraca Armije i MUP-a RBiH pravoslavne vjeroispovijesti, a istog dana u Gazi Husrev-begovoj džamiji bit će proučen tevhid za šehide i poginule borce Armije i MUP-a RBiH.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button