Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Poziv za učešće na kampu “Postani izviđač – uradi prvi korak do samostalnosti”

Poziv za učešće na kampu “Postani izviđač – uradi prvi korak do samostalnosti”

Odred izviđača “Sebilj” poziva djecu uzrasta od 11 do 14 godina sa prebivalištem na području Općine Centar da se prijave za učešće na kampu u okviru projekta “Postani izviđač – uradi prvi korak do samostalnosti”.
 
Kamp će se održati 10. i 11. novembra 2018. godine na lokalitetu Veliko Polje – Igman, PD “Ozonski raj”.
 
 
O projektu
 
Odred izviđača “Sebilj” u saradnji i pod pokroviteljstvom Općine Centar provodi ekološki projekat pod nazivom “Postani izviđač – učini prvi korak do samostalnosti”.
 
Svrha projekta je promoviranje ekološke svijesti kod djece uz savladavanje vještina potrebnih za boravak u prirodi sa posebnim akcentom odgojnih obrazaca rada u timu i volonterskog rada za boljitak šire društvene zajednice. 
 
Djeca će naučiti misiju i način funkcionisanja odreda izviđača, a kamp je ujedno i prilika da nastave angažman u jednom od odreda izviđača.
Kampovi su zamišljeni kroz edukativno-odgojne aktivnosti. Upoznavanje sa misijom i načinom funkcionisanja odreda izviđača kroz radionice, takmičenja i praktične vježbe.
Program se sastoji od niza aktivnosti u kojima djeca mogu praktično savladati i uvježbati izviđačke vještine poticajne za razvoj samostalnosti i odgovornosti, kroz orijentaciju i kretanje u prirodi, prehranu i boravak u prirodi i komunikaciju. 
 
 
Kako je bilo na prethodnom kampu pogledajte na linku:  https://www.facebook.com/1299024590214315/videos/194820171410200/.
 
 
Prijaviti se možete putem linkahttps://goo.gl/forms/KjR5VyXVNFQaupkf2 
 
ili pošaljite: ime, prezime, kontakt telefon i općinu prebivališta na [email protected]
 
 
Rok za prijave je srijeda 7.11.2018. godine.
 
Broj mjesta je ograničen.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top