Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Poučne priče > Poučna priča: Starica se u 76-oj godini života upisala u školu kako bi mogla učiti Kur'an!

Poučna priča: Starica se u 76-oj godini života upisala u školu kako bi mogla učiti Kur'an!

Ova priča je posvećena svima onima koji kažu kako im je kasno da nešto nauče, ili da nemaju više mogućnosti da budu bolji.

Takvima poručujemo da je jedna starica iz Emirata prvi put pošla u školu tek u 76-oj godini, samo kako bi ispunila svoj san iz djetinjstva – da nauči učiti Kur'an! I pitate se da li je uspjela ostvariti svoj san? Jeste, hvala Allahu. Neka vam ovo bude podsticaj da se i vi zaputite ka ostvarenju vaših snova. Oslonite se na Allaha, i budite ubijeđeni da će vam On olakšati!

Hanun Haif Muhammed, junakinja ove priče i majka trinaestoro djece, je 2011. godine započela s prisustvovanjem časovima u lokalnom Džumana centru za obrazovanje odraslih na kojem se takođe školuju njene snahe. Tada je imala 76 godina.

Rođena je u Hur Fakkanu 16. marta 1935. godine. Kaže da je oduvijek sanjala o tome da izučava nauku, ali da nije to bila u stanju zbog nepostojanja škola.

„Mnogo godina sam imala san o tome da učim, ali nisam  bila u mogućnosti da ga ispunim. Moj san se sada ostvario!“, rekla je Hanun za novine Al-Ittihad.

„Ono što me je vodilo jeste želja da naučim čitati Kur'an, a i sve moje snahe pohađaju nastavu u ovom centru.“

 Novine iz Emirata su citirale izjavu Ahmeda El-Mensurija, direktora centra za obrazovanje odraslih, koji ističe da je Hanun postala najstarija državljanka Emirata koja je upisala školu. Prije nje, 72-godišnja Mufleh Ed-Dahuri je bila najstarija učenica u ovoj zaljevskoj zemlji.

 

ZaAkos.bA piše:Nedim Botić

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top