Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Ponos BiH – bez pomoći države: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila sve što se može osvojiti

Ponos BiH – bez pomoći države: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila sve što se može osvojiti

Alibašić: Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Poljskoj dobio titulu najkorisnijeg igrača turnira [paravolley.pl/Wlodzimierz Wawro]

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila sve što se može osvojiti, ali još nema status koji zaslužuje.

Piše: Ibrahim Sofić

Zlatni bosanskohercegovački momci, ponos države BiH, najbolji ambasadori ove napaćene države – ovo su epiteti kojima mnogi karakterišu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci. Kako i ne bi kad su oni aktuelni svjetski i evropski prvaci, te olimpijski pobjednici.

Problem je što se ranije navedene složenice čuju onda kada ti zlatni momci osvoje neko takmičenje ili kada krenu na turnir. Poslije imaju malo prostora kod onih koji su na najvišem, državnom nivou.

„Kao i dugi niz godina, mi imamo stalne sponzore, Vladu Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i (bh. entitet) Federaciju BiH. Nažalost, iako nam na dresovima piše Bosna i Hercegovina, od te institucije imamo najmanju podršku, iako upravo za nju dajemo najviše“, govori Safet Alibašić.

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Poljskoj dobio je titulu najboljeg, odnosno najkorisnijeg igrača (MVP) turnira…

Opširnije na portalu Al Jazeeru:

Ponos BiH – bez pomoći države

Izvor: Al Jazeera

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top