U FokusuVijesti iz zemlje

Pomoć povratnicima u Doboj i Teslić u čast Dana nezavisnosti Kuvajta

Ovaj projekat kao i svaki drugi ne može se realizovati bez partnera na terenu. Danas su to bili Muftijstvo zeničko, odnosno dva Medžlisa, Doboj i Teslić.

U povodu Dana nezavisnosti države Kuvajt humanitarno Udruženje za blagostanje u saradnji sa Rahma Internacional podjelila je danas u povratnicima u Dobj i Teslić pakete hrane i osnovnih životnih namirnica.

Aktivnost je realizovana u saradnju i podršku Muftijastva zeničkog i medžlisa Doboj i Teslić.

“Naša prijateljska država Kuvajt povodom Dana nezavisnosti, dodjeljuje pomoć u 23 zemlje širom svijeta kroz konvoj od 255 kamiona prehrambenih artikala za 500.000 korisnika. Zaista jedan inpozantan podatak i jedna neuobičajena aktivnost. Bosna i Hercegovina je jedna od država koje su dio ovog projekta. U okviru ove aktivnosti na području medžlisa Doboj i Teslić podjeljeno je prehrambenih artikala u količini od 30 tona”, izjavili su za Akos.ba iz Udruženja za blagostanje.

Ovaj projekat ima simboličku vrijednost i podsjećanje na prijateljske odnose između dvije zemlje.

“Ovom prilikom ističemo da pomoć iz Kuvajta za Bosnu i Hercegovinu ima svoj kontinuitet koji traje više od 20 godina. Ono što javnost manje zna jeste da država Kuvajt finansira više od 1 500 stipendista u Bosni i Hercegovini. To su milionski iznosi o kojima se malo govori a koji u velikoj mjeri pomažu naše stanovništvo. Također, projekte koje finansira država Kuvajt i različiti donatori su godinama dio razvojnih projekata koji olakšavaju život povratnika, poboljšavaju produktivnost u poljoprivredi. Na ovaj način intencija prijateljske države Kuvajta je da pruži priliku da građani Bosne i Hercegovine postanu samostalni proizvođači ili pružaoci usluga kako bi se ukupno socijalno stanje popravilo”, poručuju iz Udurženja za blagostanje.

Ovaj projekat kao i svaki drugi ne može se realizovati bez partnera na terenu. Danas su to bili Muftijstvo zeničko, odnosno dva Medžlisa, Doboj i Teslić. Iz Udruženja za blagostanje posebno ističu profesionalnu saradnju sa Muftijstvom zeničkim na čelu sa dr. hfz. Mevludinom Dizdarevićem koji je pokazao visok nivo odgovornosti i susretljivosti.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button