Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Podrška Sadet ef. Bilaliću: 44 imama iz Sarajeva u Gacku

Podrška Sadet ef. Bilaliću: 44 imama iz Sarajeva u Gacku

Četrdeset i četiri sarajevska imama, te muftija mostarski Salem ef. Dedović, došli su u Gacko i iskazali podršku imamu Sadetu ef. Bilaliću, džamiji i džematu, ispred čijeg je ulaza Danel Rajković izvršio veliku nuždu što su zabilježile nadzorne kamere.

Rajković, koji je od ranije poznat  i po konstantnim prijetnjama Emiru ef. Nuhiću, imamu džemata Blagaj u Bosanskom Novom, uhapšen je  po nalogu Tužilaštva BiH na području Gacka.
Formalno je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanski Novi/Novi Grad, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice.

Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predate postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na fotografiji koju je objavio sarajevski imam Muhamed ef. Velić nalaze se i Sadet ef. Bilalić i džematlije iz Gacka.
bir.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top