Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Podrška promociji: Tuzlanski privrednici do web-stranice za 1 KM

Podrška promociji: Tuzlanski privrednici do web-stranice za 1 KM

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona potpisalo je Sporazum o saradnji s kantonalnom privrednom i obrtničkom komorom i kompanijom ”Leftor” d.o.o, kojim se novoosnovanim preduzećima i obrtima omogućava da za jednu konvertibilnu marku dobiju web- hosting, domenu i početni sajt.

Akcija će trajati godinu dana, a danas je potpisan i prvi ugovor s firmom koja će prva dobiti ove pogodnosti.

Sporazumom koji je potpisala s Ministarstvom razvoja i poduzetništva TK-a kompanija ”Leftor” iz Tuzle će svim preduzećima, bilo da su d.o.o ili obrtnici, koja se osnuju u ovoj godini finansirati web-hosting, kupovinu domene i izradu web-stranice.

Ovaj sporazum za sve buduće poduzetnike predstavlja ogromnu uštedu s obzirom na to da treba izdvojiti oko 70 KM za domenu “.ba”, zatim najmanje 90 KM za hosting stranice te minimalno 600 KM za izradu osnovne web-stranice.

Sve će to u ovoj akciji koja će trajati godinu dana poduzetnicima finansirati i osigurati iz svojih resursa kompanija ”Leftor”.

“Na ovaj način podstičemo i omogućavamo podizanje konkurentnosti i profitabilnosti kompanija na području Tuzlanskog kantona i ukupne saradnje s institucijama koje u suštini predstavljaju privredu Tuzlanskog kantona”, kazao je ministar razvoja i poduzetništva TK Nermin Hodžić.

Poduzetnici i obrtnici će dobiti početnu web-stranicu koja će im na internetu služiti kao ”lična karta”.

“To je izuzetna pomoć i start za novosonovane firme koje će samim tim osigurati svoje veće prisustvo na internetu, a znamo da ako niste na internetu veoma teško će vas ljudi prepoznati i pronaći”, naveo je  direktor ”Leftor” d.o.o. Kristijan Smiljanić.

Zadovoljni su i u Obrtničkoj komori TK.

“Mi smo kao komora otišli korak dalje, pa smo s ‘Leftorom’ uspjeli dogovoriti i potpisati ugovor o poslovnoj saradnji za sve obrtnike na teritoriji kantona koji su već od prije registrovani te će i oni imati određene popuste kod ove firme”, istakao je  Željko Babić, predsjednik obrtničke komore TK.

Inače, prošle godine je registrirano 195 malih i srednjih preduzeća na području Federacije BiH, a od toga 55 ih je pokrenuto u Tuzlanskog kantona.

Također, prošle godine na ovom području registrirano je i 127 obrta, što govori o potencijalu u ovom segmentu poduzetništva.

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top