Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Ovo su znakovi koji vam govore da je došlo vrijeme da promijenite svoj način života

Ovo su znakovi koji vam govore da je došlo vrijeme da promijenite svoj način života

Da li je došlo vrijeme da uvedete neke promjene u svom životu? Razmislite o tome. Život je prekratak da ga ne proživite punim plućima, piše portal lifehack.org.

Evo nekih znakova da je došlo vrijeme za promjenu unutar vašeg života.

1. Jedva čekate petak svake sedmice

Petak je najbolji dan u sedmici, ali jedna stvar koju sam otkrio u svojoj potrazi za pronalaženjem posla kojeg volim jeste da skoro svaki dan može biti petak. Ako posvećujete cijeli svoj život vikendima, vrijeme je da zaista razmislite o svom načinu života i uzmete u obzir neke promjene. Nemojte me pogrešno shvatiti; divno je imati planove kojima se radujete svakog vikenda, ali šta ako bi tu uzbuđenost petkom osjećali tokom većine dana u sedmici? Potrebno je mnogo samootkrivanja i rada, ali je zaista moguće da živite život koji volite čak i ponedjeljkom.

2. Živite za svoj odmor

Ljetovanja su odlična, ali ono šta je još bolje je izgradnja života od kojeg se ne trebate odmarati. Umjesto da se pitate kada ćete otići na sljedeći odmor, možda bi trebalo uspostaviti život od kojeg ne treba da pobjegnete. Odmori su zabavni i uzbudljivi, ali još bolje je izgraditi život, u kojem imate potencijal da radite ono što volite mnogo sedmica u godini, a ne samo za vrijeme one dvije koje su vam ostavljene za odmor.

3. Kad zastanete i razmislite o tome, vi ustvari ne fokusirate svoj život na svoje prioritete

Zapišite 3 prioriteta. Zatim zapišite 3 stvari na koje se fokusirate većinu svog života. Da li provodite svoje vrijeme na putu ka ostvarenju vaših prioriteta? Dosljedno provođenje vremena radeći ono što je najvažnije za vas je jedan od ključeva za pravilno ispunjavanje vašeg života. Ako ne fokusirate svoj život na ono što je važno, vrijeme je za neke promjene.

4. Nemate pojma šta vas pokreće, a nemate ni prostora u svom životu da to otkrijete

Ako niste pronašli svoju strast u vašem trenutnom život, nećete je ni pronaći ako nastavite da radite svoju istu rutina, iznova i iznova, iz godine u godinu. Kako biste otkrili ono šta vas pokreće, započnite stvaranje prostora u vašem životu u kojem ćete to tražiti. Dajte sebi vremena da shvatite ko ste, koje su vaše prednosti i šta je vaš interes. Eksperimentišite sa učenjem novih stvari, družite se sa inspirativnim ljudima i radite više onoga šta vas uzbuđuje i manje onih stvari koje crpe vašu energiju.

5. Često ste ljubomorni

Ako ste često ljubomorni, razmislite o tome zašto želite ono šta ima druga osoba i koji su vaši motivi. Živite život prema svojim uslovima, fokusirajte se na svoje prioritete, strasti i snagu. To će vam pružiti mnogo više ispunjenja nego pokušavanje da budete neko drugi.

Život je prekratak da bi ga proveli ponavljajući iste stvari iz godine u godinu i da ga ne proživite u punom potencijalu. Ako se odlučite da ste spremni promijeniti svoj život, ohrabrujem vas da započnete sa malim koracima prema životu kojeg želite da živite. Ustrajte na tom putu.

Za Akos.ba preveo Jasmin Muajkić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com