Vijesti iz zemlje

Općina Novi Grad priredila program za prvačiće u Centru „Safet Zajko“

Povodom početka nove školske 2017/2018. godine, Općina Novi Grad Sarajevo, u petak, 15. septembra, organizirala je zabavu za 1.323 prvačića iz 14 novogradskih osnovnih škola.

Manifestacija pod nazivom „Rastimo zajedno“ održana je na sportskom terenu u Centru „Safet Zajko“, a prisustvovali su joj predstavnici Općine, direktori osnovnih škola, nastavnici i učitelji, vijećnici Općinskog vijeća Novi Grad, Gradskog vijeća, brojni roditelji i drugi članovi porodica naših najmlađih sugrađana.

Sretan i uspješan početak školovanja djeci, roditeljima i učiteljima poželio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo dr. Rusmir Baljić, koji je kazao da je ponosan na činjenicu što broj djece u novogradskim školama iz godine u godinu raste.

„Ove godine imamo više od 1.300 upisanih, a to je definitivno najveći broj upisane djece u posljednjih nekoliko godina na području općine Novi Grad. To je najveće bogatstvo naše lokalne zajednice. Trudimo se da poboljšamo uslove za njihovo školovanje, ljepše i zdravije odrastanje“, kazao je predsjedavajući Baljić.

Poručio je mališanima da uživaju u svom djetinjstvu, odrastanju, učenju i vremenu koje budu provodili u školskim klupama, jer to je vrijeme koje se pamti do kraja života.

Također je istakao važnost uloge roditelja u njihovom odrastanju i školovanju, naglasivši da čuvaju i njeguju porodicu kao osnovni temelj društva i da svi zajedno učimo djecu njegovanju istinskih vrijednosti, koje će doprinijeti da ovi mališani postanu čestiti, vrijedni i ugledni članovi naše zajednice.

„Naša lokalna zajednica otvorena je u svakom segmentu njihovog puta kojim su danas kročili i mi ćemo i dalje nastojati da im budemo podrška u daljem školovanju“, rekao je dr. Rusmir Baljić.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, pjesmu i ples, mališani su uživali i u omiljenim likovima iz crtića. Zabava je obogaćena zajedničkim plesom uz pjesme “Kad si sretan”, “Sarajevo ljubavi moja”, “Pačiji ples”, “Čokolada” i dr. I ove godine, Općina je svim polaznicima u prvi razred osnovne škole darovala poklon-paketiće sa školskim priborom i na taj način poželjela im sretan polazak u školu, saopćeno je iz Press službe Općine.

Fotogaleriju možete pogledati na web stranici Općine.

Akos.ba

Povezani članci