Vijesti iz zemlje

Odličan projekat džemata Ahmići: Nastava i nakon osmogodišnjeg mekteba

U džematu ahmići, Medžlis Vitez, svake godine početkom zimskog računanja vremena imam džemata Mahir-ef. Husić organizira mektebsko druženje
Druženje se realizira svake subote između akšama i jacije. Pored redovnog mekteba, koji traje cijelu godinu i ove godine broji 40 polaznika od prvog do osmog razreda, postoji i ova vrsta mekteba za srednjoškolce u zimskom periodu, a ove godine broji 20 polaznika. Na druženju se obrađuju različite islamske teme s kojima se mladi susreću u svakodnevnom životu, a uvježbava se i pravilno učenje Kur’ana.

“Također, prije dvije godine smo imali sedmodnevni izlet u Istanbul i imali čast da posjetimo dio njegovih ljepota, a ove godine smo posjetili Istiklal džamiju u Sarajevu i družili se s mladima ovog džemata i njihovim imamom mr. Abdulgafar-ef. Velićem. Posjetili smo i džamiju na Kalibunaru i družili se s omladinom ovog džemata i njihovim imamom mr. Aljo-ef. Cikotićem. Hvala Allahu i nakon završetka redovnog mekteba mladi iz našeg džemata su vezani za naše džamije i rado se odazovu za sve aktivnosti koje organizujemo“, kazao je imam Husić.

preporod.com

Povezani članci

Back to top button