U FokusuVijesti iz svijeta

Novi Pazar uputio pomoć Sarajevu za sanaciju poplava

- Na osnovu ovo odluke mi ćemo kao gest brige i saosećanja, a zbog naših tradicionalno dobrih i bratskih odnosa, uplatiti ta sredstva. Setimo se da su i oni bili uz naš grad i narod Sandžaka, kada god je to bilo potrebno, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac

Na sjednici Gradskog veće Grada Novog Pazara odlučeno je da se iz budžeta tog grada odobri 10.000 Eura, bratskom gradu Sarajevu, u cilju otklanjanja štete izazvane posljednjim poplavama, navedeno je iz Gradske uprave Novi Pazar, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na osnovu ovo odluke mi ćemo kao gest brige i suosjećanja, a zbog naših tradicionalno dobrih i bratskih odnosa, uplatiti ta sredstva. Setimo se da su i oni bili uz naš grad i narod Sandžaka, kada god je to bilo potrebno”, rekao je za AA gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Naglasio je kako su novčana sredstva simbolična, ali šalju jasnu poruku, dva naroda i dva grada zajedno su u svakoj nevolji što dodatno jača viševjekovne veze i odnose.

Iz Gradske uprave su podsjetili da je Novom Pazaru iz Sarajeva upućivana novčana i ljekarska pomoć, tokom talasa koronavirusa koji je u junu i julu 2020. godine teško pogodio Novi Pazar.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button