Moja putovanja

Nostalgični hotel u Briselu nudi imaginarno putovanje vozom

Nostalgični hotel u Briselu, koji je koncipiran u obliku voza, s vagonima teškim po trideset tona, koji su smješteni na krovu i unutar hotela, pruža svojim gostima osjećaj putovanja vozovima iz 1950-ih godina

Nostalgični hotel u glavnog gradu Belgije, koji je koncipiran u obliku voza, s vagonima teškim po trideset tona koji su smješteni na krovu i unutar hotela pruža svojim gostima osjećaj putovanja vozovima iz 1950-ih godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Belgijanac Nicolas Kervyns, osnivač hotela i vlasnik projekta, tvrdi da je od djetinjstva bio zaljubljenik u vozove, te prenosi da su gosti hotela uglavnom putnici koji žele prespavati u vagonima i da su vagoni, korišteni za uređenje hotela, nekada putovali prugama Evrope.

Navodeći da je za realizaciju projekta potrošeno više od 3,5 miliona eura, Kervyns kaže kako goste na ulazu dočekuje lobi koji je uređen po uzoru na šalter za kupovanje karata za voz.

– Među prvim gostima belgijski ministar sa suprugom –

Obilazeći hotel moguće je naići na neobične stvari, poput starog kofera nekog belgijskog princa, karte željezničke mreže koje datiraju iz 1900-tih godina, raznih dijelova starih vozova te zidova na koje su umjetnici inspirisani vozom, crtali slike.

“Nadležni iz općine su bili jako iznenađeni kada sam im rekao da želim postaviti vagone teške nekoliko tona u ovu staru zgradu“, kaže Kervyns, dodajući da su među prvim gostima bili tadašnji belgijski ministar prometa i njegova supruga.

Navodeći da je svaki komad u hotelu sakupljen i donešen iz raznih dijelova svijeta, Kervyns govori da mu je najveća motivacija vidjeti kako se ljudi čude i bivaju sretni kada uđu u hotel.

– Putovanje kroz vrijeme u sobama od vagona –

Restoran, odmarališta i sobe hotela, potpuno su uređeni stvarima iz nostalgičnih vozova. Tako da prolaz kroz hodnik omogućava putovanje kroz vrijeme, pružajući osjećaj da se nalazite na nekoj željezničkoj stanici iz 1950-tih godina.

U hotelu čije su sobe dizajnirane poput vagona s krevetima, nalaze se kreveti i sjedišta na sklapanje koji podsjećaju na vozove, dok stari akumulatori služe kao ormar za odjeću.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button