Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Noć za ispunjenje naših želja i potreba

Noć za ispunjenje naših želja i potreba

Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao je: “Kome bude uskraćeno dobro noći lejletulkadr, uskraćeno mu je svako dobro.” Bojmo se da nas to dobro ne mimoiđe. Zato je, po nalogu Pejgambera, s.a.v.s., istražujmo u neparnim noćima posljednje trećine ramazana i obraćajmo Mu se često dovom, posebno onom prigodnom, koju nam prenosi od Pejgambera, a.s., majka pravovjernih hazreti Aiša, r.a., a koja glasi:
اللَّهُمَّ إِنَّكَ عُفُوٌّ كَرِيمٌ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي .
“Allahume inneke afuvvun kerimun tuhibbul afve fa'fu anni – Allahu moj, Ti si pun oprosta, voliš praštanja, pa oprosti mi.” (Tirmizi)

Svakako da je pohvalno Milostivom Gospodaru, dž.š., upućivati i druge dove. Svi imamo svoje potrebe i dunjalučke i ahiretske, pa zašto ih u noći Allahove bezgranične milosti ne isticati.

Posebno se Svevišnjem smjerno obratimo da uputi naše evlade i oprosti grijehe našim roditeljima i svima koji su pozitivno na nas djelovali. Prisjetimo se i naše braće širom svijeta koji su potlačeni i obespravljeni samo zbog toga što svjedoče islam i govore: “Rabbunallah – Naš Gospodar je Allah.”

Hfz. Dr. Halil Mehtić

Akos.ba 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top