Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Rekreacija > Nextbike otvorio sedmu bicikl stanicu u Sarajevu

Nextbike otvorio sedmu bicikl stanicu u Sarajevu

Sistem gradskih bicikala, Nexbike, koji je zaživio u Sarajevu prije nešto više od mjesec dana, danas je otvorio još jednu stanicu, i to u samom centru grada, koja je postavljena uz objekat BBI centra, prenosi Anadolu Agency (AA).

Obzirom na veliki interes građana za vožnju bicikala kao i potražnju za otvaranjem novih stanica, Nextbike je u saradnji sa BBI centrom danas pustio u rad sedmu stanicu koja je postavljena na površini između BBI centra i kina Cinema City.

Ostale lokacije na kojima se može iznajmiti bicikl su kod Hotel Radon Plaza, Centar Safet Zajko, ispred Općine Novi Grad, u ulici Zmaja od Bosne 47, kod trgovačkog centra Importanne i kod trgovačkog centra Alta.

Svi korisnici koji se registruju u Sarajevu, za samo 20 KM godišnje, Nextbike gradske bicikle mogu koristiti ne samo u Sarajevu već i u više od 100 gradova u svijetu u kojima postoji ovaj sistem.

Da bi iznajmili bicikl, svi zainteresovani korisnici se najprije trebaju registrovati u sistem, a to mogu uraditi putem web stranice www.nextbike.ba, mobilne aplikacije “nextbike”, na Nextbike terminalima ili u poslovnicama BIHAMK-a i Duhanpromet trafikama.

Nextbike sistem gradskih bicikala je jedan od najrasprostanjenijih sistema ove vrste u svijetu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top