Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moja putovanja > Najbolje besplatne navigacije koje rade bez interneta!

Najbolje besplatne navigacije koje rade bez interneta!

U poslednje vrijeme dosta se govori o navigacionim aplikacijama i korisnici prosto ne znaju za koje da se opredjele. Mi smo vam napravili listu najboljih  besplatnih navigacionih aplikacija koje se mogu naći na Google Play prodavnici.

Najbolje besplatne navigacije koje rade bez interneta!

Sve ove aplikacije rade bez interneta (eng. offline) tj. samo pomoću GPS modula. – piše portal pametnitelefoni.rs

Navigacione aplikacije su uvijek vruće teme. Rute se mjenjaju, nazivi ulica takođe, jednostavno ovo je planeta zemlja i ništa ne ostaje isto pogotovu sada kada se jedno cijelo naselje može izgraditi za par mjeseci. Programeri znajući sve te činjenice se često upuste u kreiranje bolje, ažurnije, lepše i efikasnije navigacione aplikacije, tako da mi danas na tržištu imamo gomilu aplikacija koje nam služe u toj svrsi.

Tu gomilu možemo podijeliti na dve manje: jedna grupa navigacionih aplikacija koja funkcioniše na osnovu GPS-a i interneta zajedno i druga grupa navigacionih aplikacija koja isključivo radi pomoću GPS-a.

GPS je svima dostupan besplatno ukoliko imaju taj modul u svom telefonu. Danas nećemo govoriti o aplikacijama koje su najbolje u ovom domenu već ćemo pomenuti neke za koje mi smatramo da su dobre. Takođe, pričaćemo samo o onim aplikacijama koje mogu da se preuzmu sa Google Play prodavnice tako da instalacija neće biti komplikovana.

Dosta korisnika se opredeljuju isključivo za iGO i ako na Google Play prodavnici postoje aplikacije višeg kvaliteta. Dok ne uradimo detaljno uputstvo kako se instalira iGO slobodno se poslužite sledećim navigacionim aplikacijama:

 Maps.Me

Ovo je aplikacija koja je nekad bila na listi najboljih navigacionih aplikacija koje se plaćaju, to više nije slučaj. Maps.Me je sada potpuno besplatna aplikacija koja ima sve funkcije kao i ostale napredne navigacione aplikacije. Korisnički izgled je krajnje moderan i prijatan, a što je najbitnije aplikacija ne zahtjeva internet kako bi funkcionisala već samo GPS konekciju.

Navfree

Navfree je pravi dragulj. Sa offline pretragom adrese i sistemom govorne navigacije, plus fantastični korisnički izgled, Navfree je odlično Android GPS navigaciono rešenje. Integriše se sa Google Street View i sa Foursquare što je fantastično za korisnike koji vole da istražuju. Takođe Navfree sadrži prelepe HD mape za preko 30 zemalja. Više od 15 miliona korisnika Navfree aplikacije tvrdi da se oslanja samo na nju kada putuju. Ovo naravno potvrđuje to da je Navfree jedna od najboljih besplatnih GPS navigacionih aplikacija.

Maps & GPS Navigation by Sygic

Ne postoji sumnja da je Sygic “tata” u ovom domenu aplikacija. Sygic nudi mnoge mape visokog kvaliteta upotpunjene sa mnogim opcijama i funkcijama koje korisnicima putovanje skraćuje i olakšava. Aplikaciju možete koristiti besplatno 7 dana gde kasnije možete kupiti vama odgovarajuću licencu koja nema datum isteka. Ono što provjereno znamo to je da je veoma mali procenat onih koji nisu nakon sedam dana kupili licencu, to je samo dokaz koliko je Sygic navigacioni sistem dobro GPS rešenje.

CoPilot GPS

Ovaj navigacioni sistem nudi mape gotovo cijele planete. One su vam dostupne u offline režimu i skladište se direktno na vašu MicroSD karticu ako je posjedujete. Super je to što veoma lako možete da se povežete sa društvenim mrežama i da recimo tako direktno dobijete rutu do nekog događaja, prijatelja ili radnje. Mape su besplatne, međutim neke, ali ne sve funkcije zahtjevaju plaćenu licencu.

OsmAnd Maps & Navigations

Ovo je besplatna verzija OsmAnd aplikacije i nudi sve što vam je potrebno za oflline navigaciju. Aplikacija takođe koristi sistem OpenStreetMap odakle vuče mape tako da se one blagovremeno ažuriraju. Plaćena verzija koja košta 7.99$ pruža informacije sa Wikipedia weba za neke povezane lokacije, oblasti ili bilo šta drugo što vam može koristiti prilikom putovanja.

TomTom

Gde ćete bolje od “Kralja navigacije” da vam bude vodič na vašem putovanju? Mape su dostupne besplatno sve dok postoje gdje pritom dobijaju zakrpe ukoliko dođe do nekih promjena. TomTom sadrži nekoliko korisnih navigacionih funkcija koje su dostupne bez interneta, tj. funkcionišu pomoću GPS modula. Postoji poprilično skupa verzija TomTom aplikacije, međutim opravdano jer sadrži apsolutno sve što vam treba i više. Treba da znate da TomTom ide u nekoliko odvojenih verzija: Evropa 79.99$, SAD & Kanada 54.99$, Brazil 38.99 i tako dalje.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top