Vijesti iz zemlje

Muallima Šejla Mujić Kevrić dobila zlatnu plaketu Udruženja Prosvjetitelj za društveni aktivizam

Udruženje Prosvjetitelj iz Srebrenice, na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH u Tuzli, u subotu 24.11.,  zlatni grb udruženja, odnosno, zlatnu plaketu za društveni aktivizam, dodijelio je muallimi Šejli Mujić Kevrić, kao priznanje za dosadašnji rad  pri Medžlisu Islamske zajednice Livno, kao koordinatorica za rad sa ženama, mektebskom djecom, predškolarcima i realizaciju niza drugih značajnih  projekata.

Udruženje Prosvjetitelj je ovim gestom željelo odati posebnu počast medžlisima na područnim krajevima naše domovine i ukazati na njihov trud, rad, inovativnost i hrabrost. Udruženje Prosvjetitelj jedno je od najuspješnijih i najproduktivnijih bošnjačkih udruženja sa kontinuitetom rada od 26 godina. Osnivač je Mehdin Jakubović, član Oružanih snaga BiH, humanista, aktivista i ratni heroj.

Udruženje Prosvjetitelj je dugogodišnji saradnik Medžlisa Islamske zajednice Livno u brojnim humanitarnim i edukativnim sadržajima, stoga je ovo priznanje pokazatelj odlične saradnje ove dvije organizacije.

Muallima Šejla također je prošle godine dobila priznanje „Večernjakov pečat za 2018. godinu“ u Mostaru, za međureligijski dijalog, saradnju i društveni aktivizam sa časnom sestrom, Blankom Jeličić. Večernjakov pečat je priznanje koje se svake godine dodjeljuje u različitim kategorijama pojedincima iz BiH koji su doprinijeli određenim društvevim promjenama , a sama manifestacija dodjele priznanja broji za jednu od najelitnijih u našoj zemlji.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button