Može li hrana biti lijek?
Kako živjeti bez brašna, šećera, začina, kuhanih i pečenih obroka?
Mogu li se neurološka i psihička odstupanja u razvoju djece liječiti specijalnim režimima prehrane?
Kakvu hranu jedemo u 21. vijeku?
Kada je čovjek bolestan, najčešće poseže za lijekovima. Ako konvencionalna medicina ne pomaže, tražimo druge načine.
U ovoj emisiji govorimo o tome – kada hrana postaje lijek. Mogu li specijalni režimi prehrane pomoći u borbi s bolestima poput usporenog psihomotornog razvoja, autističnog spektra, problema u govoru, autoimunih bolesti i raznih tumorskih oboljenja.
O tome govore:
– u Zagrebu Denis Delogu, arheolog iz Rijeke, koji je paleodijetom pobijedio tešku autoimunu bolest,
– u Sarajevu Amela Ivković O’Reilly, nutricionistica, i
– u Banjoj Luci Slavko Crnić, direktor Instituta VINIS za primjenu prirodnih materijala u ishrani i poljoprivredi.
Emisiju vodi Marina Riđić.
Al Jazeera