Liderstvo i menadžment

Mnoge se stvari u našem životu ponavljaju sve dok nas ne nauče lekciju koju moramo naučiti!

Nešto vas je opeklo, ali ste opet ponovili istu stvar. Neko vas je odbio, ali ste se opet zalijepili za tu osobu. Neko vas je povrijedilo ali opet ste nastavili graditi odnos kao da ništa nije bilo. Možda ste čak sebi obećali da će vam ova pogreška postati opomena da ubuduće drugačije reagirate u životu, ali sve je to ostalo samo na riječima.

Koliko se još to puta treba ponoviti i zašto?

Možda je odgovor sasvim jednostavan: stvari ponavljamo dok ne naučimo lekcije koje moramo naučiti. Iako mislimo da nam nakon počinjene greške život postaje jasan zapravo nismo se mnogo pomakli. Možda nam racionalno i bude nešto od toga jasno ali još nismo dovoljno emocionalno sazreli za pravu promjenu. Možda smo još duhovno na samom početku pa pogreške ponavljamo sve dok ne počnemo otkrivati pravo značenje stvari i pozadinu koja se nalazi iza svega.

Mnoge se stvari u našem životu ponavljaju jer još nismo postali dovoljno odgovorni da stojimo iza svojih odluka i da ih ne mijenjamo kako vjetar puše. Ponavljaju se greške u našem životu jer nismo naučili značenje riječi strpljivost, nismo naučili da moramo biti bolji od jučerašnjeg sebe i da stavovi nisu poput majica koje možemo skinuti i zamijeniti. Ponavljamo greške jer nam život daje da utvrdimo gradivo da bismo istinski pošli naprijed, a ne se neprestano vrtjeli u krug.

Mnoge se stvari u našem životu ponavljaju jer nismo dovoljno ozbiljno shvatili strah i sumnju kao svoga neprijatelja već smo ih shvatili samo kao negativne osjećaje. Ponavljamo greške jer ne možemo tako lako pogaziti ponos ali bez problema pogazimo svoju dušu. Zato stotinu puta prepravljamo isti scenarij tražeći najbolju varijantu u kojoj našu priču više neće pisati neki drugi, već mi sami jer samo tako možemo biti zadovoljni s njome.

Piše: Mario Žuvela

savjetnikuspjeha.com

Povezani članci

Back to top button