Madi vam preporučuje: Punjene pileće rolnice
Sastojci:
• 6 kom pilećeg filea
• 3 kašike maslinovog ulja
• 60 g gljiva
• 60 g pileće šunke
• 60 g sjeckanog špinata
• 2 češnja bijelog luka
• 30 g krušnih mrvica
• 60 g ribanog parmezana
• so i mljeveni crni biber
• 2 kašike brašna
• 240 g umaka od paradajza
• 200 g kuhane riže
Priprema:
• Kašiku ulja zagrijte u velikoj tavi te dinstajte gljive dvije do tri minute. Umiješajte šunku i špinat te dinstajte još minutu dvije.
• Sklonite tavu s vatre, dodajte bijeli luk, krušne mrvice, parmezan, so i malo bibera te dobro izmiješajte.
Stavite po jednu šestinu nadjeva na svaki komad pilećih prsa, pa zarolajte i povežite koncem. Rolnice dobro uvaljajte u brašno. Višak brašna otresite.
• U velikoj vatrostalnoj posudi zagrijte kašiku ulja te prodinstajte luk. Dolijte ostatak ulja te pržite rolnice po pet minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe.
• Umiješajte umak od paradajza pa zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i pustite neka se lagano krčka 30-40 minuta ili sve dok se piletina ne skuha. Umiješajte rižu i neka se zagrijava pet minuta.
Izvadite rolnice, skinite konac, vratite ih u posudu, zagrijte dvije minute te servirajte.
Ostale recepte možete pronaći na web stranici madi.ba
Pratite Madi i na Facebooku MADI
Akos.ba