Madi vam preporučuje: Pileći file u omotaču od krompirova tijesta
Mesna industrija Madi Tešanj vam preporučuje Priprema:
Naribajte krompir i ocijedite višak tekućine.
Dodajte jaja, so, mažuran, biber, naribani ili protisnuti bijeli luk i obje vrste brašna koliko je potrebno da se zamijesi gušće tijesto.
Pileća prsa izrežite na šnicle (debljinu ostavljam vama), posolite ih i pobiberite. Uvaljajte ih u smjesu.
Ako ćete filete peći u pećnici, stavite papir za pečenje na tepsiju pa ga premažite s malo ulja. Premažite jednu i drugu stranu smjesom te pokapajte gornju stranu s malo ulja. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 200C. Ovako pečeni fileti su sočni u sredini, ali imaju malo suhlju i jako hrskavu koru.
Ako ćete peći u ulju, zagrijte ulje u tavi pa prepržite s jedne ostane oko 5 minuta, a zatim okrenite s druge strane. Ovako pečeni su naravno poželjniji, ali puno više kalorični.
Pecite filete dok dobiju finu boju.
Ostale recepte možete pronači na web stranici madi.ba.
Pratite Madi i na Facebooku MADI
Akos.ba