Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Lahki recept sa kuhanim jajima

Lahki recept sa kuhanim jajima

Bilo da imate želju da samo pripremite kuhana jaja na malo drugačiji način ili želite da iskoristite preostala jaja, na pravom ste mjestu. Evo jednostavne ideje za pripremanje koje će vam se sigurno dopasti!

Punjena jaja sa lukom i kiselim krastavcima

Potrebno je:

7 jaja

za punjenje:

1 kašika sitno sjeckanog luka

1 kašika sitno sjeckanog kiselog krastavca

150 ml milerama

soli po ukusu

i još za dekoraciju:

malo kapra

malo vlašca

malo ljute, crvene, paprike

Način pripreme:

Jaja sam izvadila da malo odstoje na sobnoj temperaturi a onda ih stavila u hladnu vodu, dodala malo soli i sirćeta pa na umjerenoj vatri polako zagrijavala do vrenja. S vremena na vrijeme blago sam ih okretala i kuhala 10-ak minuta od kako je voda proključala.

Poslije 10 minuta jaja sam izvadila i stavila u ledenu vodu na pola sata, da se skroz ohlade a onda oljuštila i presjekla na pola.

Izvadila sam žumanca, izgnječila u činijici i pomješala sa sitno sjeckanim lukom i krastavčićima, dodala sam zatim mileram i soli po ukusu.

Punjenje sam stavila u špric za dekoraciju i napunila bjelanca (predhodno sam svakom bjelancetu minimalno odsjekla dno da bi ravno stajalo u tanjiru).

Gore sam stavila po kapar i posula sa malo sjeckanog vlašca i sitno sjeckane ljute papričice.

Držala sam u frižideru do serviranja.

najboljamamanasvetu.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top