Vijesti iz zemlje

Kreativna radionica „Zlatni vez“ u Udruženju žena MIZ Livno

Udruženje žena Medžlisa IZ Livno za zainteresirane članice priredilo je dvije kreativne radionice pod nazivom “Zlatni vez”, na kojima su polaznice imale priliku da se okušaju u ovoj vrlo popularnoj i modernoj umjetničkoj vještini, ali i priliku da se uz praktični rad opuste, druže i odmore svoje misli od svakodnevnih briga.

 

Trenerica zlatnog veza, članica je Udruženja žena MIZ Livno, Amira Jahić, koja se ovom tehnikom profesionalno bavi već duži niz godina. Polaznice je vrlo brzo upoznala sa osnovama, a nakon instant teorijskog dijela, sve polaznice su jedva čekale da se okušaju u praktičnom. Na drugoj radionici trenerica nije imala mnogo posla, jer je kreativnost polaznica i njihova samostalnost u radu vrlo brzo došla do izražaja, što potvrđuje i njezinu sposobnost da lahko i efikasno prenese svoje znanje.

Zlatni vez je vrlo jednostavna tehnika veza na kartonu, koja traži mnogo strpljenja i izuzetno oštar vid, jer rezultat dobre slike ovisi o pravilno, iglom izbockanim rubovima već gotove šeme. Polaznice su se najradije okušale u izradi levhi, jer je njihova izrada u suštini i najveći izazov za sve koje se okušaju u zlatnom vezu, ali je vrlo privlačno izgledala i cvjetna kombinacija.

Radionice nastavljamo realizirati u dogovorenim terminima, a sve zainteresirane djevojke i žene nam se mogu pridružiti kada god to žele.

Udruženje žena MIZ Livno edukativno je udruženje, koje okuplja žene i djevojke svih uzrasta, a koje imaju želju za obrazovanjem i učenjem, savladavanjem novih vještina, putovanjima. Neizostavne su i brojne kulturne i vjerske manifestacije koje Udruženje sa svojim članicama redovno organizira, te se sa svojih skromnih godinu i pol postojanja, može pohvaliti sa osebujnošću do sada realiziranih aktivnosti. Ovo je ujedno i javni poziv za saradnju sa svim udruženjima u domovini sa sličnim ciljevima, ali i poziv ženama sa područja našeg Medžlisa da nam se pridruže, bez bilo kakvog ustručavanja.

Šejla Mujić Kevrić

rijaset.ba

Povezani članci

Back to top button