Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Književno veče u Novom Pazaru: Pismo Poslaniku, a.s.

Književno veče u Novom Pazaru: Pismo Poslaniku, a.s.

U organizaciji udruženja „Svetionik“, a u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru, održano je kniževno veče na kojoj su nagrađeni i najbolji radovi pristigli na literarni konkurs „Pismo Poslaniku a.s.“.

Kjniževno veče održano je u okviru manifestacije „Poslanik u mom srcu“ kojom „Svetionik“ obilježava rebiul evvel, mjesec u kojem je rođen posljednji Poslanik, Muhammed s.a.w.s. Na ovogodišnji “Svetionikov” literarni konkurs, na temu “Pismo Poslaniku a.s.”, pristiglo je oko 170 radova, autora iz Sandžaka, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Eminentni četvoročlani žiri, koji su činili prof. dr. Sead Šemsović, dr. Avdija Salković, mr. Muhamed ef. Demirović i književnik Šaban Šarenkapić odlučio je da ovogodišnji pobjednici literarnog konkursa budu Safet Pozder iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio treće mjesto, drugoplasirana je bila Amela Beha iz Sarajeva, dok je pobjednik ovogodišnjeg konkursa Aleksandar Nićiforović iz Novog Pazara.

Posebno pohvaljena i nagrađena za svoj rad bila je i Novopazarka Lejla Rebronja. Organizator je zahvaljujući prijateljima tog udruženja, brojnim sponzorima za pobjednike obezbjedio i uručio vrijedne novčane nagrade.

Na književnoj večeri pročitani su odlomci nagrađenih i pohvaljenih radova, a u revijalnom dijelu nastupili su i članovi hora “Isa beg”, Elvir i Dina Bogućanin koji su izvodili prigodne ilahije i kaside.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top