Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > ISRA: Pravo huliganstvo se desilo u Zenici!

ISRA: Pravo huliganstvo se desilo u Zenici!

SAOPĆENJE ZA JAVNOST RODITELJSKE ASOCIJACIJE “ISRA”

Poštovani, pošteni građani Bosne i Hercegovine,

U proteklim danima i sedmicama, bliske prošlosti, bili smo svjedoci nemilih događaja u našoj zemlji. Digla se i kuka i motika, jer su neki “huligani” zapalili Arhiv i polupali par prozora, te uništili inventar na (ne)radnim mjestima naših berača magle aka političara.

U isto vrijeme, u Zenici je jedna djevojčica u zagušljivom zeničkom liftu, neke nevažne zgrade, izgubila svoje djetinjstvo, vjeru u ljude i nadu da ima PRAVO da bude sretna. Njeno pravo je uzeo neko čiji je moral i lični habitus najveći spomenik (ne)slave ekonomsko-političkog razvoja i bezvlašća u “našoj” (da li je naša? ) zemlji.

Ne, dame i gospodo, nisu huligani zapalili ništa materijalno. To su djeca bez budućnosti koja su zapalila sirovu istinu, kako bi osvjetlila put pogledu onih koji ne žele da vide. Pokušali su da podvuku crtu ispod priče koje nema i da započnu novu koje, po svemu sudeći, uskoro neće biti. I da, najvjerojatnije je opet neki lešinar iskoristio bol i tugu i vješto manipulatorski prikazao djecu bez budućnosti kao huligane i dobro unovčio njihove suze. Nismo naivni i niko ne odobrava ovu vrstu bunta, ali niko ne odobrava ni šutnju.

Ali huliganstvo, pravo huliganstvo, huliganstvo bez duše i srca, ali s imenom i prezimenom se desilo u Zenici, a žrtva je jedanaestogodišnja djevojčica koja je vrednija od svakog svjetskog arhiva, ali je njen glas daleko tiši od dušebrižničkih vapaja za Arhivom BiH (koji, da je trebao, bio bi digitaliziran).

Mi, u Roditeljskoj Asocijaciji “ISRA” najoštrije osuđujemo ovaj gnusni čin i insistiramo da se ova vrsta zločina digne iznad razine “krađa žvakaće gume” – zločina. Obilježite im čelo ako obraza nemaju!

Enisa Mešanović-Selimović

Predsjednica Roditeljske Asocijacije ISRA

 

 Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top