Kulinarstvo

Iftarski meni: Pogača sa povrćem i sirom

Priprema 20 min

Kuhanje 1 h, 15 min

Serviranja 10 – 12 porcija

Sastojci:

500g brašna

60g pšeničnih mekinja, zobenih mekinja ili granola žitarica

1 kašika praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice cimeta

125g mrkve, narendane

125g tikve, narendane

125g tikvica, narendanih

250g gauda sira, narendanog ili isječenog na kockice

60g maslaca na sobnoj temperaturi

80g šećera

2 jajeta

300g mladog sira

Priprema:

Zagrijte rernu na 180°C. Podmažite i pobrašnite tepsiju.

U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke:

Dodajte povrće i 160g  gauda sira. U drugoj zdjeli umutite maslac sa šećerom. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro muteći poslije svakog. Dodajte  mladi sir i sipajte sve to u udubljenje suhih sastojaka, koji se nalaze u drugoj zdjeli. Miješajte viljuškom sve dok se smjesa ne sjedini.

Sve naspite u pripremljenu tepsiju, pospite Sirela gauda sirom po vrhu i pecite u rerni sat i 15 minuta.

akos.ba

Povezani članci