Iftarski meni: Medaljoni od piletine i sira
Priprema 20 min
Kuhanje 12 – 15 min
Serviranja 30 medaljona
Sastojci:
600g pilećih prsa
180g gaude
125g brašna
3 jaja
375g krušnih mrvica
1 kašičica origana ili bosiljka
so
svježe mljeveni biber
ulje za prženje
Priprema:
Izrežite piletinu na komade veličine 5x5cm i debljine 1cm. Izrežite i goudu na komade te veličine ali samo nešto tanje.
Zagrijte rernu na 230°C. Zarežite svaki komad piletine horizontalno i umetnite sir. Pritisnite krajeve. Uvaljajte komade piletine sa sirom u brašno. Umutite jaja sa malo vode i umočite komade piletine u jaja. Najzad komade piletine uvaljajte u krušne mrvice koje ste pomiješali sa origanom, solju i biberom. Svaki komad možete uvaljati u jaja i krušne mrvice više puta da biste spriječili da sir prilikom pečenja iscuri.
Poredajte medaljone na papir za pečenje i pecite 12-15 minuta. Medaljone servirajte sa omiljenim sosom ili ljutim kečapom.
akos.ba