Kulinarstvo

Iftarski meni: Medaljoni od piletine i sira

 Priprema  20 min

Kuhanje  12 – 15 min

Serviranja  30 medaljona

Sastojci:

600g pilećih prsa

180g  gaude

125g brašna

3 jaja

375g krušnih mrvica

1 kašičica origana ili bosiljka

so

svježe mljeveni biber

ulje za prženje

Priprema:

Izrežite piletinu na komade veličine 5x5cm i debljine 1cm. Izrežite i goudu  na komade te veličine ali samo nešto tanje.

Zagrijte rernu na 230°C. Zarežite svaki komad piletine horizontalno i umetnite  sir. Pritisnite krajeve. Uvaljajte komade piletine sa  sirom u brašno. Umutite jaja sa malo vode i umočite komade piletine u jaja. Najzad komade piletine uvaljajte u krušne mrvice koje ste pomiješali sa origanom, solju i biberom. Svaki komad možete uvaljati u jaja i krušne mrvice više puta da biste spriječili da sir prilikom pečenja iscuri.

Poredajte medaljone na papir za pečenje i pecite 12-15 minuta. Medaljone servirajte sa omiljenim sosom ili ljutim kečapom.

akos.ba

Povezani članci