Vijesti iz zemlje

Evropske “vrijednosti” Hrvata iz dijaspore: Pivskim flašama na džamiju u Kiseljaku

Kako Faktor saznaje, radi se o državljanima Austrije i to mladim i veoma poznatim fudbalerima Dejanu Ljubičiću (20) koji igra u Bundesligi i Danielu Sudaru (21) koji je također fudbaler.

https://soundcloud.com/user-353030017/napad-na-dzamiju-kenan-bajric-glavni-imam-miz-kiseljak

Vandalizam za koji se sumnjiče policiji u Kiseljaku prijavljen je jučer u 5.25 sati. U prijavi je navedeno da je nepoznati počinilac ili više njih bacilo nekoliko staklenih boca na fasadu Gradske džamije u Kiseljaku. Tom prilikom na fasadi su nastala manja oštećenja. Prilikom uviđaja policajci iz Kiseljaka pronašli i izuzeli staklene pivske flaše “Heineken”.

VEZANI TEKST – Vandalizam: Pivskim flašama gađali i oštetili džamiju u Kiseljaku

O slučaju  je obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo u Travniku.

– Nakon identifikacije osumnjičeni su privedeni na saslušanje, ali krivično djelo koje im se stavlja na teret još nije kvalifikovano – kazao nam je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Dejan Ljubičić je fudbaler Rapida iz Beča. Ove sezone je imao značajnu minutažu u Rapidu. Upisao je 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi, postigao je dva pogotka. Igrao je za mlađe selekcije Austrije, za U-21 tim ima tri nastupa.

Daniel Sudar bivši je junior bečkog Rapida. Sada igra niželigaški fudbal, tačnije za Neustadt II, koji se takmiči u petom rangu austrijskog fudbala.

Faktor

Povezani članci

Back to top button