Sportske novosti

Džumhur nakon osvajanja ATP turnira u Moskvi: Bila je ovo fantastična sedmica

Damir Džuhur je u prvoj izjavi nakon današnjeg osvajanja ATP turnira u Moskvi istakao da je ovo bio fantastična sedmica za njega, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osvojio sam drugu ATP titulu u karijeri. Obje u Rusiji. Bila je ovo odlična sedmica i kraj godine. Trudit ću se da u budućnosti budem još bolji“, kazao je Džumhur nakon preuzimanja trofeja Kremnlin kupa u Moskvi.

On je danas u finalu, rezultatom 2:1 u setovima, savladao Litvanca Richardsa Berankisa i došao do druge ATP titule u karijeri. Prvu je osvojio prije dvije sedmice u Sankt Petersburgu.

No, nije to sve od Džumhura jer on u ovim trenucima igra i finale Kremlin kupa u konkurenciji parova. Džumhur se odmah nakon preuzimanja pehara u muškom singlu vratio na teren dvorane u Moskvi i bori se za trofej u dublu. U paru s hrvatskim teniserom Antoniom Sančićem igra protiv bjelorusko-austrijske kombinacije Max Mirnyi-Philipp Oswald.

Ukoliko pobijede Džumhur će postati prvi teniser u historiji koji je uspio u istoj godina osvojiti ATP turniru u Moskvi u singlu i konkurenciji parova.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close