Ekonomija

Tri nove fabrike: Obuća iz Novog Travnika za svjetske brendove

Firma „Lubos“, koja proizvodi obuću za svjetski poznate brendove, otvorila je novi proizvodni pogon u Novom Travniku.

S obzirom da dugi niz godina posluju uspješno, pojavila se potreba za proširenjem proizvodnih kapaciteta. Firma Lubos trenutno zapošljava 160 radnika, a s otvaranjem nove hale do kraja godine će imati ukupno 200 uposlenika.

Ministar privrede SBK Sedžad Milanović rekao je ovo prva od tri fabrike koje će biti otvorene u Novom Travniku u narednih nekoliko mjeseci.

– Već sljedeće sedmice imamo otvaranje fabrike kompanije Kavat u industrijskoj zoni, a veoma brzo će Faik doo otvoriti novu proizvodnu halu. Tako da, kada je u pitanju obućarska industrija, u Novom Traviku će u nekoliko mjeseci biti otvorene tri fabrike, kazao je Milanović.

Novi Travnik svakim danom postaje sve pogodnije mjesto za investiranje, te u tom pogledu općinske vlasti čine sve kako bi pomogle investitorima.

Načelnik općine Novi Travnik, Refik Lendo, rekao je da je otvaranje ove fabrike dobro za porodice radnika, ali i za sve građane.

– Mi pokušavamo kao lokalna zajednica da ambijent prilagodimo investitoru, da ne čeka na administraciju. Mislim da smo u tome uspjeli i sa ovom firmom, a posebno s firmom Kavat i da je to rekord po pitanju skraćivanja svih procedura, rekao je Lendo.

Amir Zlotrg, direktor firme Lubos, rekao je da se nada da će firma i u narednom periodu ostvarivati ovako dobre rezultate i da će nastaviti s uspješnim radom.

Pogledajte video prilog travničke televizije Kanal 6

biznisinfo.ba

Povezani članci

Back to top button