Vijesti iz zemlje

Dodatni angažman Merhameta u vremenu pandemije korona virusa

Regionalni odbor MDD Merhamet Mostar svakodnevno posjećuje i pomaže socijalno ugrožene porodice na području cjele Hercegovine.

Djelujući u skladu sa naredbama i preporukama Federalnog štaba civilne zaštite i drugih nadležnih organa i institucija u vremenu pandemije korona virusa Merhamet nastoji u skladu sa svojim mogućnostima i dodatnim angažmanom pružiti pomoć svima kojima je pomoć potrebna.

Napore Merhameta prepoznaju mnogi građani ali i pojedinici iz javnog, društvenog, političkog i sportskog života koji žele da daju svoj doprinos i pridružuju se Merhametovom volonterskom timu.

Svi Osnovni odbori Merhameta koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora Mostar su maksimalno aktivni na svojim područjima. Posebno se ističe Osnovni odbor Merhameta u Jablanici koji je po naredbi Opštinskog štaba civilne zaštite uspostavio koordinaciju nevladinih organizacija u periodu pandemije. Merhametova javna kuhinja u Jablanici obogatila je dnevni meni i priprema preko 100 obroka dnevno koji se dostavljaju na kućne adrese osobama starijim od 65 godina.

Također vrši se dostava lijekova i drugih namirnica starijim osobama, ali i onima koji su u samoizolaciji, plaćanje računa starijim osobama sa područja Jablanice .

“Ovim putem se zahvajujemo svim ljudima i volonterima koji nesebično daju sve od sebe kako bi kroz našu misiju dobročinstva pomogli sve one kojima je pomoć potrebna u ovom vremenu pandemije u našoj zemlji”, navode iz MDD Merhamet Mostar.

Foto i tekst: Adnin Hasić

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button