Rekreacija

Dobra vijest za rekreativce: Izgradnja biciklističke staze od Otoke do Socijalnog u junu

Izgradnja biciklističke staze kroz općinu Novo Sarajevo, na potezu od Otoke do Socijalnog, trebala bi početi u junu.

Za izvođača radova izabrana je firma „Bosman”, koja će za ovaj posao dobiti 433.769 maraka. Kako je predviđeno, trasa od Otoke do Čengić-Vile ići će duž ulice Bulevar Meše Selimović do mosta Malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva.

Od mosta prelazi na lijevu  stranu obale Miljacke i duž ulice Aleje lipa, dalje preko mosta Topal Osman-paše, do raskrsnice kod Socijalnog te pravcem iz grada prema Otoci prolazi duž ulica Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića.

Grad je za ovaj projekt lani na raspolaganju imao 300.000 maraka i u skladu s tim odlučili smo se za dionicu od Otoke do Socijalnog. Prošle godine je ovaj projekt sa 300.000 KM podržalo i Ministarstvo saobraćaja KS.

U budžetu Grada za 2017. za izgradnju biciklističke staze planirano je 600.000 KM, kazali su iz Grada i dodali da bi treća faza od Socijalnog do Skenderije trebala početi do krajagodine.

Također, u toku je i izrada idejnog rješenja biciklističke staze kroz općinu Centar. Nakon što Općina i Ministarstvo saobraćaja usaglase stavove, počet će izrada idejnog projekta i pribavljanje dozvole za građenje.

Avaz

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button