Vijesti iz zemlje

Djecu i roditelje 5. maja u Pionirskoj dolini očekuje nezaboravan program

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar Sarajevo koje će se realizovati od 2. do 9. maja 2018. godine, u Pionirskoj dolini u subotu 5. maja od 10 do 14 sati, planirano je održavanje ”Porodičnog i ekološkog dana Općine Centar Sarajevo”. Tim povodom u Pionirskoj dolini održana je i konferencija za medije na kojoj su organizatori predstavili sve ono što će zainteresovani građani imati priliku da vide 5. maja.

Jasmina Fazlić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport je istakla da je cilj navedene manifestacije pozvati roditelje sa djecom da uživaju u ekološkim radionicama, kulturnom programu i sportskim aktivnostima u jednom od najljepših prirodnih ambijenata u Sarajevu.

-Namjera nam je da istaknemo značaj porodice kao osnovne društvene ćelije. Pored roditelja sa djecom pridružit će nam se mališani i odgajatelji iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Centar Vladimir Nazor, Zavod za zaštitu djece iz Pazarića, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju… Općina Centar je pripremila niz manifestacija od 2. do 9. maja i nadamo se da će sve generacije pronaći nešto za sebe. Sve manifestacije će biti u potpunosti besplatne, pa tako i ova u Pionirskoj dolini, naglasila je Fazlić.

Organizator projekta je JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a prema riječima direktora ove ustanove Senada Bostandžića, mališane na „Porodičnom i ekološkom danu“ očekuje nezaboravno druženje.

-Organizovat ćemo ekološke radionice posvećene zaštiti prirode i životinja. Centralna pozornica u Pionirskoj dolini biće u funkciji kulturno umjetničkog programa, na kojem će učešće uzeti, kako najmlađi, tako i profesionalni umjetnici koji će dati doprinos obilježavanju ovog dana. Pored kulturnih i ekoloških radionica, tokom dana organizovat ćemo igre i sportske aktivnosti, u kojima će zajednički učestvovati roditelji i djeca. Za najuspješnije smo obezbijedili i prigodne nagrade, kazao je Bostandžić.

Direktor KJKP Park Alen Ramić je dodao da ovo preduzeće želi podržavati i učestvovati u ovakvim i sličnim projektima kojima se akcenat stavlja na porodicu kao osnovu svakog društva, sopćeno je iz Pres službe općine Centar.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button