KulinarstvoU Fokusu

Desert za iftarski meni: kokos torta

Priprema 15 – 20 min

Kuhanje 20 min

Serviranja 12 porcija

Sastojci:

400gr  krem namaz

100ml  vrhnja za kuhanje

250ml  mlijeka

100g kokosa

100g šećera u prahu

50g kokosa

2 kesice vanila šećera

10g želatine

180gr keksa

100g  maslaca

Priprema:

Želatinu potopite u malo vode da nabubri. 100gr kokosa prelijte sa 250ml mlijeka i pustite nekoliko minuta da odstoji. U međuvremenu, izmiksajte vrhnje za kuhanje, krem namaz, šećer, vanilin šećer i preostali kokos. Dodati kokos natopljen u mlijeku i želatinu. Sve lijepo izmiješajte. Kekse sameljite, dodajte istopljeni maslac, dobro izmiješajte da dobijete homogenu masu pa staviti kao podlogu za tortu. Preko oblikujte sloj kokos smjese i ostavite u frižideru da se stisne. Prelijte šlagom, izlomljenom čokoladom i listovima mente.

Recept ustupila gđa Amela: www.tetkinirecepti.com

Akos.ba

Povezani članci