Za djecu i omladinu

Da li se prepoznajete u ovome: “Pismo” od šejtana

Gledao sam te jučer dok si radio svoje dnevne poslove. Probudio si se i nisi klanjao sabah. Zapravo, nisi ni sa bismilom doručkovao, niti se zahvalio Bogu prije odlaska u krevet sinoć. Ti si toliko nezahvalan, a to je ono što mi se i sviđa kod tebe. Ne mogu ti reći koliko mi je drago što nisi promijenio svoj način života. Budalo, sada je to moj život.

Upamti, ti i ja se slažemo već godinama, ali te još uvijek ne volim. Zapravo mrzim te, jer ja mrzim Boga. Samo te koristim da Mu se osvećujem. On me izbacio iz svoje milosti, a ja ću te koristiti što je duže moguće kako bih Mu se osvetio. Vidiš, budalo, Bog te voli i On ima velike planove za tebe. Ali ti si posvetio svoj život meni i ja ću učiniti sve da ti od života napravim nered i tugu. Zbog toga ćemo biti zajedno dva puta.

Ustvari, ti pokazuješ ko je gazda u tvom životu. Sa svim onim dobrim vremenima koje smo zajedno proveli. Mi smo gledali prljave filmove, proklinjali ljude, provodili se, krali, lagali, bili licemjerni, vršili blud, govorili prljave riječi, ogovarali, izdavali ljude, nismo poštovali starije i mnogo toga čega se sigurno ne želiš odreći.

Hajde, budalo, ima da zajedno gorimo. Imam još mnoge planove za nas dvoje. Ovo je samo pismo zahvalnosti od mene za tebe. Želim ti reći „Hvala!“ Dopustio si mi da iskoristim većinu tvog glupog života. Tako si naivan, smijem ti se svaki dan. Kada si u iskušenju da učiniš grijeh, tako jednostavno mu se predaš i popustiš. Grijeh je već uzeo svoj danak u tvom životu. Sada izgledaš 20 godina stariji, a ja trebam novu krv. Sada ćeš ti, zajedno sa mnom, učiti neke nove klince kako da se prepuste grijehu.

Sve što moraš učiniti je pušiti, piti alkoholna pića, varati, kockati se i ogovarati bolje i više od svih drugih. Učini sve to u prisutnosti svoje djece i ona će to upamtiti. Djeca su takva.

Eto, budalo, moram te za sada napustiti. Vratit ću se za par sekundi da te opet iskušam. Ali da toliko griješiš u tim godinama je, iskreno, postalo smiješno. Ali ja nisam tu da te upozoravam na ono šta te čeka. Tu sam da iskoristim i potrošim tvoj život, jer si mi ti, otvorio vrata i pustio me u njega.

Izvor: islamicinformation.net

Za Akos.ba preveo Jasmin Mujakić

Povezani članci

Back to top button