Ekonomija

“Coffee to go” poklonom Hoše komerc obilježio Međunarodni dan kafe

Hoše komerc danas je iznenadio Sarajlije kafom ispred marketa na Socijalnom. Poklon akcijom podjele brandiranih coffee to go doza Hoše se pridružio obilježavanju Međunarodnog dana kafe.

“Sudeći po reakcijama izgleda da smo i ovaj put srdačnom gestom na zanimljiv način iznenadili naše vjerne potrošače i građane Sarajeva. Ispekli smo našu Merka kafu i podijelili užitak ispijanja kafe u, za ovu priliku, posebno brandiranim ‘coffee to go’ dozama. Ova kombinacija naišla je zaista na odobravanje, a spoj tradicije i modernog posebno se dopao ljubiteljima kafe”, izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komercu.

Međunarodni dan kafe prvi put je službeno obilježen 1. oktobra 2015. godine u Milanu za vrijeme održavanja EXPO 2015, u organizaciji International Coffee Organization. Kafa je jedan od najpopularnijih toplih napitaka, a dnevno se širom svijeta popije 1.6 milijardi šoljica. Kafa snažno utiče na mozak, pospješuje metabolizam, pojačava snagu i rad srca, poboljšava krvotok u srcu, podiže krvni pritisak, povećava količinu šećera u krvi i njegovu potrošnju. Kafa se u BiH najčešće pije polako, premda stručnjaci smatraju da ona otpušta puno više od svoje arome kada se pije u velikim gutljajima.

Hoše komerc je domaći tržni lanac koji nastoji uz neophodan kvalitet dati poseban prostor domaćim brandovima. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. Hoše komerc d.o.o trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button