Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Borut Pahor, predsjednik R. Slovenije dolazi na Sarajevo Business Forum 2019

Borut Pahor, predsjednik R. Slovenije dolazi na Sarajevo Business Forum 2019

Predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor potvrdio je učešće u vodećoj poslovno-investicijskoj konferenciji Jugoistočne Evrope, Sarajevo Business Forumu 2019 koji će se održati od 17. do 19. aprila 2019.godine

Kao visoka zvanica i gost prošlogodišnjeg Foruma, Pahor je održao govor u kojem je izrazio snažnu podršku Republike Slovenije prema Bosni i Hercegovini u njenim zalaganjima da postane članica Evropske Unije i NATO-a.

Republika Slovenija, koja je od 2004. godine članica Evropske Unije, je jedna od najvećih investitora u BiH i time značajno doprinosi njenom privrednom rastu i razvoju.  Trenutno, u Bosni i Hercegovini posluje oko 500 slovenačkih firmi, koje zapošljavaju oko 15.000 radnika. Najznačajniji investitori su: Mercator d.d. Ljubljana, Petrol Slovenska Energetska Družba d.d. Ljubljana, Droga Kolinska Živilska industrija d.d. Ljubljana i Triglav INT d.d..

Dolazak na jubilarni, deseti Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najavili su i privrednici iz Republike Slovenije i drugih zemalja članica EU.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top