Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > BNV: O čemu bi osuđeni ratni zločinac mogao govoriti mladima

BNV: O čemu bi osuđeni ratni zločinac mogao govoriti mladima

Predavanje ratnog zločinca Daria Kordića, koje je održano u Zagrebu pred publikom koju čine studenti monstruozno je i sablaznujuće.  Nije jasno o čemu bi osuđeni ratni zločinac, čak i kada bi imao Nobelovu nagradu iz određene oblasti, mogao predavati mladim ljudima. Kako bi stvar bila još dramatičnija, njegovo predavanje bilo je vjerske tematike. Bez obzira o kojoj vjeri se radilo, niti jedna vjera ne uči ubijanju nevinih ljudi, zbog čega je Dario Kordić osuđen.

Posebno zabrinjava relativiziranje dijela hrvatske javnosti, i to ministara iz Vlade RH i saborskih zastupnika koji na određeni način staju u obranu Daria Kordića.

Ovakva situacija podsjeća na onu prilikom izricanja presude u Haagu  političkom i vojnom vrhu tzv. Herceg-Bosne kada je državni vrh i dobar dio hrvatske javnosti branio pravomoćno osuđene ratne zločince. Relativiziranje ratnih zločina, povijesni revizionizam a posebno glorifikacija pravomoćno osuđenih ratnih zločinaca je za svaku osudu, i nema mjesta niti u jednoj demokratskoj državi, a posebno ne u državi članici Europske Unije, koja uskoro preuzima i predsjedavanje Europskom unijom.

Protiv bilo kakvog sličnog čina u budućnosti zajednički ćemo protestvovati s ostalim udruženjima koja se bore protiv ovakvih monstruoznih događaja.

U Zagrebu, 01.aprila/travnja 2019.

Armin Hodžić

Predsjednik BNV-a

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top