Ekonomija

Bijeljina: Halal certificiran Hotel Pirg u sklopu Etno sela Stanišić

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost da je „Hotel Pirg“ iz Bijeljine uspješno okončao proces halal certificiranja po zahtjevima Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljih objekata. Hotelu Pirg, koji posluje u sklopu Etno Sela Stanišić, dodjeljen je certifikat za kategoriju „Halal Friendly“ koji se dodjeljuje za turističko-ugostiteljske objekate.

Kategorija „Halal Friendly“ označava objekte u kojima je moguće na zahtjev/upit prilagoditi usluge smještaja i pripreme i posluživanja jela u skladu sa zahtjevima Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata.

„Certificiranjem Hotela Pirg proširena je ponuda halal turističkih i ugostiteljskih objekata na području Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da Hotel Pirg nema u stalnoj ponudi halal restoranske usluge i smještaj, za korštenje istih obavezna je prethodna najava na recepciji hotela“ – rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić.  

„Uzimjući u obzir ukupnu turističku ponudu koju nudimo, željeli smo da dio naših usluga prilagodimo zahtjevima halala i  halal turista. U posljednje vrijeme imamo sve veći broj turista koji iskazuju interes za usluge našeg Etno Sela a koji imaju specifične zahtjeve vezano za hranu i smještaj. Zbog toga smo se opredjelili za implementaciju zahtjeva Halal standarda u Hotelu Pirg za kategoriju „Halal Friendly““ – izjavila  je  gospođa Sanja Stanišić, zamjenik direktora.

Sve zainteresirane grupe koje žele da koriste halal usluge Hotela Pirg iz Bijeljine, mogu to ostvariti putem kontakta 055 350 306/055 350 309 ili emaila: office@etno-selo.com.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button