Uncategorized

BH Telecom obilježava Dan kompanije – niže cijene mobilnog interneta u roamingu

BH Telecom objavio je da i ove godine s ponosom obilježava svoj Dan, 5. septembar, u znak sjećanja na 1993. kada su u najtežim ratnim uslovima stručnjaci tadašnjeg Javnog preduzeća PTT saobraćaj BiH uspjeli montirati i pustiti u rad međunarodnu satelitsku vezu Sarajevo - Basel uz korištenje međunarodnog koda 387, dodijeljenog Bosni i Hercegovini od Međunarodne telekomunikacione unije /ITU/ te godine, putem EUTELSAT-a.

Ističu da BH Telecom od svog osnivanja prati svjetske tehnološke trendove i razvoj, da na području BiH pruža usluge putem svih komunikacionih tehnologija i da ima preko dva miliona korisnika usluga. Uz to, kompanija kontinuirano ima najveće tržišno učešće u telekomunikacijama BiH i  posluje sasvim u skladu sa bh. i međunarodnom zakonskom regulativom.

Tvrde da su najznačajniji trendovi u finansijskom poslovanju BH Telecoma u  sedam mjeseci ove godine izuzetno pozitivni: ukupni prihodi su ostvareni u iznosu od 304,6 miliona KM, što je više za 18,9 miliona KM ili za sedam posto u odnosu na ostvarenje prihoda iz istog perioda 2022., a u odnosu na plan prihoda, ostvareni prihodi su veći za 1,3 miliona KM. 

Ostvarena bruto dobit za sedam mjeseci ove godine iznosi 35,1 milion KM i u odnosu na plan je veća za 5,6 miliona KM ili za 19 posto. Kada je riječ o prihodu kompanije, povećanja se, uz ostala, bilježe u oblasti usluga za porodični segment, segment mobilnih korisnika i segment poslovnih korisnika.

Navode da su posebno smo ponosni što ovaj put BH Telecom svoj dan obilježava i internacionalno, naime producirana serija u okviru BHContent Lab platforme BH Telecoma čiji je autor Jasmila Žbanić  „Znam kako dišeš” će biti premijerno prikazana sutra, 6. septembra na Filmskom festivalu u Veneciji.

Povodom Dana kompanije BH Telecom će početi od danas primjenjivati snižene cijene mobilnog interneta u roamingu u evropskim zemljama koje pripadaju Zoni 2, Zoni 3 i Zoni 4 roaming saobraćaja, umjesto od 1. oktobra ove godine, što je u skladu sa potpisanom „EU/ WB6 roaming deklaracijom“ čiji je potpisnika BH Telecom na dobrovoljnoj osnovi, u skladu sa incijativom Evropske komisije i Regionalnog Vijeća za saradnju.

Nova, niža cijena mobilnog interneta za sve postpaid i prepaid mobilne korisnike BH Telecoma u ovim zonama od 5. septembra bit će 0,03437 KM/MB sa PDV-om.

Niže cijene roaming data saobraćaja BH Telecoma će se, osim na zemalje Evropske unije, primjenjivati i na druge zemlje na području cijele Evrope (osim na područjima Monaka i San Marina), odnosno: Hrvatska, Austrija, Njemačka, Slovenija, Švicarska, Turska Andora, Azerbejdžan, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Farski otoci, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Irska, Island, Italija, Kazahstan, Kipar, Latvija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Moldavija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, Slovačka, Španija, Švedska, Ukrajina i Velika Britanija.

– Korisnici naših usluga u navedenim zemljama uz punu slobodu i omogućenu kontrolu mogu koristiti uslugu prijenosa podataka u roamingu, jer će cijena mobilnog Interneta u roamingu biti vrlo pristupačna za neku umjerenu potrošnju. Podsjećamo da BH Telecom u svojoj ponudi TRAVEL PAKETA nudi i nižu cijenu mobilnog interneta od utvrđene granične cijene koja će se primjenjivati od 5. septembra, koja još više odgovara potrebama zahtjevnijih korisnika – saopćeno je iz BH Telecoma d.d. Sarajevo.               

akos.ba

Povezani članci

Back to top button