Vijesti iz svijeta

Anadolija potpisala Sporazum o saradnji s Organizacijom islamske saradnje

Zamjenik generalnog direktora AA Metin Mutanoglu i direktorica Odjela za informisanje u OIC-u Maha Akeel su u Ankari, u sjedištu AA, potpisali Sporazum o saradnji Anadolu Agency (AA) je u srijedu potpisala Sporazum o saradnji s Organizacijom islamske saradnje (OIC).

Naime, zamjenik generalnog direktora AA Metin Mutanoglu i direktorica Odjela za informisanje u OIC-u Maha Akeel su u Ankari, u sjedištu AA, potpisali Sporazum o saradnji.

Sporazumom o saradnji je dogovoreno snažnije partnerstvo kao i razmjena vijesti i informacija između dviju strana.

Mutanoglu je tom prilikom istakao kako AA u okviru usluga koje nudi ima i paket vijesti o dešavanjima u muslimanskom svijetu.

“Mi pokušavamo da uspostavimo i osnažimo veze sa svim muslimanskim zemljama. Sretni smo što ćemo sarađivati i s OIC-om”, kazao je Mutanoglu.

Akeel je izjavila da je za OIC veoma važno da je započeo saradnju s Anadolu Agency.

“Za nas je veoma važno da razvijamo saradnju s Anadolu Agency, jer tako imamo pristup velikom broju vijesti”, kazala je Akeel, napominjući kako će AA biti važan izvor informacija za ovu organizaciju, posebno kada je riječ o dešavanjima u muslimanskim zemljama.

Organizacija islamske saradnje (OIC) je međunarodna organizacija s trajnim ambasadorom pri UN-u, koja okuplja 57 država u kojima je islam državna, većinska ili manjinska religija.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button