Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Amel Tuka: Idemo po evropsku i olimpijsku medalju

Amel Tuka: Idemo po evropsku i olimpijsku medalju

Zahvalan sam Bogu što mi je pomogao da ostvarim ove rezultate i ponosno ću predstavljati našu Bosnu i Hercegovinu. Piše: Muhamed Bikić

Bosanskohercegovački olimpijac Amel Tuka u utrci na 800 metara na Classic Meetingu u Luzernu zauzeo je prvo mjesto vremenom 1:45:55. Nakon prespavane noći zatekli smo ga na aerodromu u Zurichu u društvu selektora fudbalske reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića.

„Da znate s kim sam na aerodromu? Baš mi je drago što sam susreo našeg selektora Baždarevića da mu čestitam na osvojenom Kirin kupu u Japanu“, bile su prve riječi najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara koji je uvjerljivo zauzeo prvo mjesto u Luzernu i tako nastavio seriju uspješnih rezultata u proteklom periodu.

„Mada je bilo hladno, temperatura samo 12 stepeni, utrka je bilo super. Veoma sam zadovoljan plasmanom i rezultatom, s obzirom da je bila izuzetno jaka konkurencija. U Luzernu su na stazi bili Kenijac Kipketer Alfred, te Webb Jamie i Rimmer Michael iz Velike Britanije. Mislim da su bili bolji uslovi, vrijeme, rezultat bi bio sigurno bolji“.

Opširnije na portalu Al Jazeere:

Amel Tuka: Idemo po evropsku i olimpijsku medalju

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top