Islamske temeU Fokusu

Ako je smrt neizbježna, onda je sramota biti kukavica

Želim podsjetiti Arape na ono što su izjavili cionistički Jevreji i njihove vođe, ponavljajući svoju izjavu mnogo puta: ”Samo jedan narod će živjeti u Palestini, mi ili vi, Arapi. Jedan narod mora nestati s lica zemlje, a budući da smo mi odlučili ostati, vi se pripremite za smrt i nestanak.”

Ne kažem ni jednom Arapu: ”Idi i kupi sebi ćefine i pripremi se za smrt koja će te zadesiti u toku dana ili u toku noći, već ga želim podsjetiti na riječi pjesnika Ebu Tajjiba, koje su pune mudrosti: ”Ako je smrt neizbježna, onda je sramota biti kukavica.”

Da, ako je smrt neizbježna, nije mi dozvoljeno ostaviti svog neprijatelja bez borbe, da se valja u u sramoti i poniženju prije nego što bude bačen u džehennemsku vatru.

Nije mi dozvoljeno da mu ostavim zemlju kao lahak plijen, već, ako će biti groblje, ona mora biti groblje za mene i za njega, pa nek nakon toga naslijedi zemlju ko god hoće, shodno Allahovim zakonima u ovom životu.

Zatim, želim reći arapskim političkim vođama: ”Zašto vaša lojalnost islamu nije jasna i otvorena, a vaša pripadnost njemu očigledna i dragocijena u vašim očima, a znate da Benu Izraelćani (Jevreji) otvoreno svetkuju subotu, poštuju Talmud, žele izgraditi svoju vjersku državu utemeljenu na Talmudu od Eufrata do Nila, i žele sagraditi svoj Hram na ruševinama Al-Aksa džamije, da bi se, kako tvrde, Solomonovo kraljevstvo moglo vratiti u ovo mračno doba da vlada istokom i zapadom?!”

Vi prihvatate sekularizam, nacionalizam ili bilo šta što će prikriti karakteristike islama, i u čemu se ne prepoznaje nikakva doktrina ili Šerijat, i u čemu nema nagovještaja islamskog bratstva ili naslijeđa civilizacije koja je izgrađivana u ime Allaha stoljećima.

Evropa koju vi oponašate ujedinjuje se također na temelju svog vjerskog i kulturnog nasljeđa. Ne znam zašto se drugi narodi vežu za svoju vjeru, a vi svoju odbacujete. Zar među vama nema razumnog čovjeka?

Bivši izraelski predsjednik Šamir je otvoreno govorio cijelom svijetu: ”Arapi nemaju ni trunke prava na Palestinu. Za njih nema mjesta ni na jednom pedlju palestinske zemlje. Ovo je naša zemlja i naše naslijeđe, kako je zabilježeno u Tori.”

A što se tiče arapskih predsjednika i vođa, riječi Kur’ana ne prelaze preko njihovih jezika, i čini se da oni ne znaju ništa o kur’anskoj uzvišenoj poruci ili njegovoj civilizaciji. Štaviše, izgleda da oni nemaju pojma ni o tome šta se oko njih dešava u kuloarima svjetske politike, te koliki je utjecaj ove politike na cionizam i kolonijalizam.

Čini se da su arapsko-muslimanske političke vođe u jednoj dolini, a vjera (Ahiret) i dunjaluk u sasvim drugoj dolini.

Zato ne krivim toliko neprijatelja koji je ogrezao u svojoj agresiji i zločinu, koliko krivim Arape i arapsko-muslimanske vođe čije su veze sa Allahom prekinute i koji su dali prednost svojim strastima i hirovima nad Allahovom uputom. I nema sumnje da ih čeka uništenje (koje su im najavile cionističke vođe), ako se ne vrate vjeri i ako se ne ujedine.(saff.ba)

akos.ba

Povezani članci