Kulinarstvo

VIDEO RECEPT: Tortille s piletinom i gljivama

SASTOJCI:

  • pečene tortilje
  • 500 gr. pilećih fileta
  • 300 gr. gljiva
  • velika glavica crvenog luka
  • čehne bijelog luka
  • 250 ml. vrhnja za kuhanje
  • 200 gr. sira trapista (po želji)
  • začini: so, vegeta, origano, curry.

PRIPREMA:

  1. Isjeckati crveni i bijeli luk te ih zajedno propržiti na ulju. Začiniti curry-jem i još malo propržiti.
  2. Dodati isjeckane pileće filete i u toku prženja dodati so, vegetu i origano.
  3. Kada je piletina dovoljno propržena, dodati gljive i sve zajedno pržiti dok gljive ne budu gotove.
  4. Kada su gotove i gljive, dodati vrhnje za kuhanje i još malo kuhati.
  5. Na pečene tortille stavljati fil, po želji dodati izirendani sir trapist i poslužiti.

Za Akos.ba pripremila: Adisa Omerbašić

Povezani članci