Kulinarstvo
VIDEO RECEPT: Tortille s piletinom i gljivama
SASTOJCI:
- pečene tortilje
- 500 gr. pilećih fileta
- 300 gr. gljiva
- velika glavica crvenog luka
- čehne bijelog luka
- 250 ml. vrhnja za kuhanje
- 200 gr. sira trapista (po želji)
- začini: so, vegeta, origano, curry.
PRIPREMA:
- Isjeckati crveni i bijeli luk te ih zajedno propržiti na ulju. Začiniti curry-jem i još malo propržiti.
- Dodati isjeckane pileće filete i u toku prženja dodati so, vegetu i origano.
- Kada je piletina dovoljno propržena, dodati gljive i sve zajedno pržiti dok gljive ne budu gotove.
- Kada su gotove i gljive, dodati vrhnje za kuhanje i još malo kuhati.
- Na pečene tortille stavljati fil, po želji dodati izirendani sir trapist i poslužiti.
Za Akos.ba pripremila: Adisa Omerbašić