Brzi ručak – ideje za obroke gotove u tren oka
Nikad dosta ideja, odnosno recepata za pripremanje brzog, ukusnog i zdravog ručka u užurbanoj radnoj sedmici. Za pripremu svakodnevnog glavnog obroka odlično su rješenje brzi recepti koji ne zahtjevaju previše vremena ni posebnu vrstu namirnica. Tjestenina se svakako nalazi na tom popisu, supe od povrća, tortille s piletinom i paradajzom. Nakon povratka s posla najviše će vas razveseliti recepti za tzv. ručak od 30 minuta. Donosimo nekoliko koji jamče da se u kuhinji nećete dugo zadržati, ali to ne znači da brzina ide na štetu kvalitete onoga što spremate.
Sastojci:
500 g tjestenine
350 g mladih tikvica
1 manja glavica luka
80 g salame/šunke
20 g parmezana
4 dL vrhnja (biljnog)
2 češnja bijelog luka
3 kašike ulja
mješavina začina, papar
Sastojci:
velika glavica brokule
3 kašike ulja
4 kriške suhog mesa
200 g svježeg sira
3 češnja bijelog luka
jaje
so, biber
naribani parmezan
1 vrećica suhe tjestenine (500 g)
Na pari skuhajte cvjetiće brokule. Na ulju pržite bijeli luk izrezan na listiće, ali pazite da ne potamni. Dodajte suho meso izrezanu na prutiće. Kad postane hrskavo, maknite s vatre. Dodajte sir i jaje pa pomiješajte. Posolite i pobiberite prema ukusu. Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i prebacite u posudu sa sirom. Promiješajte, pa dodajte i brokulu. Prije serviranja posipajte ribanim sirom i svježe mljevenim biberom.