Kulinarstvo

Prijedlog za iftar: Salata od karfiola

Potrebno:
• Glavica karfiola
• 300 cherry paradajza
• 100 gr rukole
• 30 gr lješnjaka
• 150 gr milerama
• 1-2 kafene kasikice senfa
• So, biber i kafena kašikica meda

Priprema:
• Karfiol isjecite na sitne komadiće, stavite u ključalu vodu i kuhajte 3-4 min.
• Ocijedite i prelijte ledenom vodom.
• Rukolu očistite, operite i posušite, te je podijelite po zdjeli.
• Paradajz ispolovite.
• Lješnjake nakrupno isjecite i tostirajte na suhoj tavi.
• Mileram i senf izmješajte, posolite, pobiberite i dodajte med.
• Sve fino sjedinite i dodajte karfiol, pa sve izmješajte.
• Na rukolu naizmjenično dodajte karfiol i paradajz, te na kraju pospite preprženim lješnjacima.
Možete servirati uz integralnu tjesteninu, krompir, meso itd.

Akos.ba i dobrekalorije.ba

Povezani članci