Moja putovanja

Sarajevo finalista izbora National Geographic Travela za najbolju destinaciju u 2025.

National Geographic Travel pozvao je na Instagramu svoje pratioce da glasaju za jednu od pet destinacija u koje bi putovale 2025. godine, a osim Sarajeva na listi su i Ho Chi Minh (Vijetnam), New Orleans (SAD), Bodrum (Turska) i Kusko (Peru)

Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo je među finalistima ovogodišnjeg izbora “National Geographic Travela” za kategoriju “Najbolji na svijetu 2025. po izboru čitatelja”, javlja Anadolu.

“National Geographic Travel” pozvao je na Instagramu svoje pratioce da glasaju za jednu od pet destinacija u koje bi putovale 2025. godine, a osim Sarajeva na listi su i Ho Chi Minh (Vijetnam), New Orleans (SAD), Bodrum (Turska) i Kusko (Peru).

“Bilo da hodate lavirintskim ulicama kako biste pronašli bazare, džamije i barove u podrumima ili istraživali njegove olimpijske planine, bogata historija Sarajeva proteže se izvan sjena 20. stoljeća”, navodi se u opisu.

“National Geographic Travel” poziva čitaoce da do četvrtka, 17. oktobra, glasaju u komentarima, kako bi odlučili koja će destinacija biti okrunjena najboljom u 2025. po izboru čitatelja.

akos.ba

Povezani članci